FAQS Teknis

kabel alarm kebakaran -BS EN 61034, BS EN 50267

2021-05-29


Saliyane kabel tahan geni ing sistem geni lan darurat, dibutuhake kabel jinis liyane sing bisa ngirim sinyal menyang notifikasi (Nuduhake) Sirkuit piranti kayata swara alarm, sungu, strobes lan peralatan sinyal jarak jauh liyane.


Kabel alarm kebakaran bisa digunakake ing suhu dhuwur nganti 105C kanggo fungsi energi utawa ngirim sinyal menyang piranti tartamtu lan diamati manawa kabel tahan geni bisa digunakake ing kahanan ekstrem, bedane utama antarane alarm geni lan kabel resistensi geni yaiku kobongan kabel alarm ora mbutuhake njaga integritas sirkuit ing kahanan geni; mung nguripake sistem alarm nalika wiwitan kobongan.


Kabel alarm kebakaran kasebut ditemtokake ing artikel 760 kode listrik nasional Amerika "NEC" lan perusahaan alat listrik haoguang minangka sertifikasi UL sing diakoni.


Kabel Bebas Asap Rokok lan Halogen


Ing kabeh bencana kebakaran, asap, halogen lan asap beracun saka kabel tradisional PVC sing dicukur minangka kendala utama kanggo evakuasi bangunan utawa wilayah kanthi aman. Saliyane resistensi geni lan tes tahan api, ana sawetara tes kanggo njamin evakuasi wong sing aman tanpa efek sing mbebayani.


Tes Emisi Asap: (IEC 61034, BS EN 61034)


Tes iki kanggo nemtokake kapadhetan kumelun. Kabel dawa 1m dipasang ing lampiran 3 m3 (lt diarani tes 3 meter kubus) lan kapapar sinar kanthi liwat jendhela sing bening. Lampu iki mlaku liwat kandhang menyang fotokopi sing nyambung menyang peralatan rekaman ing jendhela ing sisih liyane.


Nilai transmisi cahya minimal luwih saka 60% bisa ditampa sawise ana geni. Panularan cahya sing luwih dhuwur, mula saya kurang kukus nalika kobongan.


Tes Emisi Gas Asam: (IEC 60754, BS EN 50267)


Gas halogen korosif bisa diasilake kanthi ngobong bahan-bahan sing ana ing PVC utawa klorin. Gas HCL gabungke karo banyu ing mripat, tutuk, tenggorokan, irung lan paru-paru kanggo mbentuk asam hidroklorat sing duweni efek sing mbebayani lan nambah korban fatal amarga dihirup karbon monoksida lan kekurangan oksigen, ana bebaya tambahan ing kabeh bahan lan piranti logam ing jarak kasebut saka geni.


IEC 60754-1, BE EN 50267 nemtokake cara kanggo nemtokake jumlah gas asam halogen kajaba asam hidrofluorat sing tuwuh sajrone pembakaran senyawa adhedhasar polimer halogenated lan senyawa ngemot aditif halogenated sing dijupuk saka konstruksi kabel. Halogen kalebu Fluorine, Klorin, Bromine, lodine lan Astatine. Yen asil asam klorida kurang saka 5 mg / g, spesimen kabel bakal dikategorikake minangka LSZH.


IEC 60754-2 nemtokake cara kanggo nemtokake derajat keasaman gas sing tuwuh sajrone pembakaran bahan sing dijupuk saka kabel listrik kanthi ngukur pH lan konduktivitas. Standar iki mbutuhake nilai pH sing bobote ora kurang saka 4,3 nalika ana gandhengane karo 1 liter banyu, lan nilai bobot konduktivitas ora bisa ngluwihi 10uS / mm.