Warta Industri

Cara kanggo nemokake titik kegagalan kabel

2021-05-20


Saiki, cara ngukur kesalahan sing umume digunakake umume nggunakake ukuran resistensi sing proporsional karo dawanekabel, use the bridge principle to measure the resistance between the end of the faulty kabel and the fault point, and compare it with the non-faulty phase, and then determine the distance to the fault point .


Cara Jembatan Kapasitas

Gunakake jembatan kapasitansi kanggo ngukur sirkuit sing mbukak lan pedhot sambungankabel. When the kabel is open circuit, because the DC bridge measurement arm fails to form a DC path, the resistance bridge method will not be able to measure the distance to the fault. Only the capacitance bridge method can be used. And use the high-voltage bridge method to measure the leakage and high-resistance breakdown.

Cara gelombang ngadeg.

Miturut prinsip jalur transmisi gelombang mikro, fenomena resonansi gelombang sing ana ing jalur transmisi digunakake kanggo nyoba sing salahkabel. Cara iki cocog kanggo ngukur resistensi kurang lan kesalahan sirkuit terbuka.

Cara pulsa

Gunakake sumber sinyal voltase DC kanthi langsung kanggo ngirim sinyal pulsa menyang inti sing rusak. Gunakake instrumen kanggo nampa sinyal lan posisi kanthi akurat.

 Combining the above method and technology application, 1. First determine the nature of the kabel fault, 2. Roughly locate, use the bridge method or the kabel fault locator to determine the distance of the fault point in meters. 3. Use DC high voltage signal source to directly transmit pulse signals to the faulty core. 4. Use underground kabel tester to accurately locate, and the error will not exceed half a meter.