FAQS Teknis

Glosarium Kawat & Kabel (saka C-D)

2021-05-02

Kawat & Kabel Glosarium

(saka C-D)



Kabel:

Klompok konduktor terisolasi kanthi individu ing konfigurasi bengkong utawa sejajar, kanthi utawa tanpa tutup sakabèhé.

Baki Kabel:

Balapan balap sing ngemot struktur prefabrikasi kasar lan perlengkapan, dibentuk lan dibangun supaya kabel bisa gampang dipasang lan dicopot tanpa cilaka.

Kabel: 

Tumindak kanggo muter loro utawa luwih komponen terisolasi dening mesin kanggo mbentuk kabel.

Kapasitas:

Panyimpenan biaya sing dipisahake listrik ing antarane rong piring sing duweni potensi sing beda. Regane gumantung banget ing sisih ndhuwur piring lan jarak ing antarane.

Laporan Tes Certified (CTR):

Laporan sing nyedhiyakake data tes nyata ing kabel. Tes biasane dikelola dening Departemen Kontrol Kualitas, sing nuduhake manawa produk sing dikirim sesuai karo spesifikasi tes.

Ukuran Sirkuit:

Istilah populer kanggo mbangun kawat ukuran 14 nganti 10 AWG.

Mil Edaran:

Pangukuran sing digunakake kanggo area kabel, diwilang kanthi kuadrat diameteripun.1 mil bunder = (.001) 2 x 106

Koefisien Ekspansi:

Pangowahan fraksi ing ukuran bahan diwenehi pangowahan suhu ing unit.

Bend Dingin:

Prosedur tes supaya sampel kabel utawa kabel tatu ing sak mandrel kanthi ukuran sing ditemtokake ing ruangan sing adhem, kanthi suhu sing ditemtokake kanggo sawetara puteran kanthi kacepetan sing diwenehake. Sampel banjur dicopot lan ditliti babagan cacat utawa kerusakan bahan utawa konstruksi.

Aliran Dingin:

Deformasi permanen saka bahan amarga gaya mekanik.

Kode Warna:

Sistem warna kanggo identifikasi sirkuit kanthi nggunakake warna padhet, garis warna, pelacak, kepang, cetakan permukaan, lsp.

Kompatibilitas:

Kemampuan bahan sing beda kanggo ana ing caket utawa kontak tanpa ngganti sifat fisik utawa listrik.

Senyawa:

Istilah sing digunakake kanggo milih bahan insulasi lan jaket sing digawe kanthi campuran rong bahan utawa luwih. Kanggo majemuk; nyampur loro utawa luwih macem-macem bahan kanggo nggawe siji bahan.

Stranding Konsentrik:

Kawat tengah sing diubengi siji utawa luwih lapisan helai sing lara kanthi susunan geometris bunder sing tetep. Konduktor jinis instalasi tetep sing paling umum yaiku:

1) Babak - ora ana pengirangan diameter

2) Dikompres - kurang luwih 3% diameter diametere

3) Kompak - kurang luwih 10% diameter diametere

Konduktivitas:

Istilah sing digunakake kanggo njlentrehake kemampuan materi kanggo ngisi daya listrik. Biasane ditulis minangka persentase tembaga konduktivitas tembaga dadi satus persen (100%).

Konduktor:

Bahan apa wae sing gampang nggawa muatan listrik.

Saluran:

Tabung utawa palung kanggo nglindhungi kabel listrik lan kabel. Bisa uga tabung padhet utawa fleksibel ing endi kabel listrik terisolasi bisa mbukak.

Konektor:

Piranti sing digunakake kanggo nyambung kanthi fisik lan listrik loro utawa luwih konduktor.

Priksa Kontinuitas:

Tes kanggo nemtokake manawa arus listrik mili terus-terusan ing sadawane kabel utawa kabel individu ing kabel.

Vulkanisasi terus-terusan:

Ekstrusi bebarengan lan vulkanisasi bahan lapisan kawat ing proses terus-terusan.

Inti:

Ing kabel, istilah sing digunakake kanggo nuduhake komponen utawa komponen komponen, sing bahan liyane ditrapake, kayata komponen tambahan, tameng, sarung, utawa amor.

Korosi:

Proses utawa asil saka bahan sing dipangan utawa rusak, biasane kanthi reaksi kimia.

Counterpoise:

Tembaga langka, biasane dikubur, dikubur ing saubenge struktur bangunan kanggo tujuan grounding nalika ndhelikake menara transmisi listrik - biasane mlaku sejajar karo garis overhead ing sisih tengen dalan. Pamasangan grounding sing digunakake ing endi batang lemah sing jero ora bisa digunakake amarga efektif kanggo garing, watu, utawa lemah sing ora apik.

Crazing:

Minute retak ing ndhuwur bahan plastik.

Creep:

Pangowahan dimensi kanthi wektu bahan ing sangisore beban mekanik.

Pungkasan Crimp:

Penghentian kabel sing ditrapake kanthi tekanan fisik terminal menyang kabel.

Gandheng Salib:

Ikatan antar-molekul ing antarane polimer termoplastik rantai dawa kanthi cara bombardemen kimia utawa elektron. Properti bahan thermosetting sing diasilake biasane apik.

Area lintas bagean:

Area permukaan sing dipotong obyek sing dipotong ing sudhut tengen nganti dawa obyek kasebut.

CSA:

Singkatan kanggo Asosiasi Standar Kanada, mitra Laboratorium Underwriter Kanada.

Saiki:

Tingkat aliran listrik ing sirkuit, diukur ing ampere.

Saiki, Ganti (A.C.):

Arus listrik sing sacara periodik bisa dibalik

arah aliran elektron. Jumlah siklus lengkap sing kedadeyan ing wektu tartamtu (siji detik) diarani frekuensi arus.

Kapasitas Nggawa Saiki:

Arus maksimum konduktor utawa kabel terisolasi bisa terus nggawa tanpa ngluwihi rating suhu. Iki uga diarani ampacity.

Saiki, Langsung (D.C.):

Arus listrik sing elektron mung mili menyang sak arah; bisa uga pancet utawa pulsate yen gerakane padha.

Resistensi Cut-Through:

Kemampuan bahan kanggo nahan tekanan mekanik, biasane radius sing cetha sing cetha, tanpa pamisahan.

Siklus:

Urutan gantian utawa kuwalikan aliran arus listrik bolak-balik. (Deleng Hertz.)

D.C .:

Singkatan kanggo "Saiki Langsung."

Faktor Asale:

Faktor sing digunakake kanggo nyuda kapasitas kawat sing saiki nggawa nalika digunakake ing lingkungan liyane saliyane sing ditetepake regane.

Dielektrik:

1) Sembarang media insulasi sing campur antarane rong konduktor lan ngidinake daya tarik elektrostatik lan tolakan kedadeyan kasebut.

2) Materi sing nduweni properti sing dibutuhake energi kanggo nggawe medan listrik bisa dipulihake kanthi lengkap utawa sebagean, minangka energi listrik.

Pecahan Dielektrik:

Voltase bahan dielektrik ditusuk, sing bisa dipotong kanthi kekandelan kanggo menehi kekuatan dielektrik.

Konstanta Dielektrik (K):

Rasio kapasitansi kondensor kanthi dielektrik ing antarane elektroda menyang kapasitansi nalika hawa ana ing antarane elektroda. Uga diarani Permittivity lan Kapasitas Induktif Khusus.

Kekuwatan Dielektrik:

Voltase sing bisa diisolasi sadurunge dirusak. Biasane ditulis minangka gradien voltase (kayata volt saben mil).

Tes Dielektrik:

Tes sing voltase sing luwih dhuwur ditrapake kanggo wektu sing ditemtokake kanggo nemtokake kecukupan jampel ing kahanan normal.

Direct Burial Kabel: 

Kabel dipasang langsung ing bumi.

Arus Langsung (D.C.):

Arus listrik sing mili mung sak arah.

Arah Lay:

Arah, kanthi jarum jam utawa jarum jam, konduktor utawa klompok konduktor nalika ndeleng kanthi aksial mudhun kabel.

Gambar:

Ing pabrik kabel, narik logam liwat die utawa seri mati kanggo nyuda diameter nganti ukuran sing ditemtokake.

Saluran:

Tabung lemah utawa nduwur sirah digunakake kanggo nggawa konduktor listrik.

Tugas:

Karakteristik layanan listrik sing nggambarake derajat rutinitas beban saka wektu.

Tugas Suwine - Tugas momotan sing pancet rampung

wektu suwene.

Tugas wektu cendhak - Tugas momotan sing pancet tetep kanggo a

wektu cendhak lan ditetepake.

Tugas Intermiten - Tugas beban sing wis ditemtokake suwene yaiku:

(a) Muat lan ora mbukak

(b) Muat lan ngaso, lan

(c) Muat, ora mbukak, lan ngaso

Tugas Berkala · Tugas momotan sing kahanan beban kasebut bola-bali bola-bali.

Tugas sing beda-beda - Tugas beban sing akeh mbutuhake interval wektu, loro-lorone beda-beda.