FAQS Teknis

WIRE CABLE GLASSORY (A nganti B)

2021-04-11

Kawat & Kabel Glosarium

(saka A-B)


Resistensi Abrasi: 

Kemampuan materi utawa kabel kanggo nolak sandhangan lumahing.


Penuaan Dipercepat:

Tes sing ditindakake ing materi utawa kabel tegese nduplikat kahanan lingkungan wektu sing suwe ing wektu sing cukup cendhak.


AC90:

Kabel terisolasi tunggal utawa multi konduktor kanthi logam sing gegandhengan karo logam tanpa jaket umume.


A.C. Resistance:

Total resistensi sing ditawakake piranti ing sirkuit arus bolak-balik amarga efek induktif lan kapasitif, uga resistensi arus langsung.


ACWU90:

Kabel terisolasi tunggal utawa multi konduktor kanthi waja logam kanthi jaket sakabehe. AC90 nganggo jaket.


Adhesion:

Negara kasebut ing endi rong permukaan digawe bebarengan karo kekuatan antar muka sing bisa uga asipat kimia utawa mekanik.


Adjacent Conductor:

Konduktor apa wae ing jejere konduktor liyane ing lapisan kabel multi-konduktor sing padha utawa ing lapisan sing jejer.


Sepuh:

Pangowahan sifat-sifat materi kanthi wektu miturut kahanan tartamtu.


AlA:

Waja Aluminium Gandheng.


Paduan:

Kombinasi loro utawa luwih logam kanggo mbentuk logam anyar utawa beda, kanthi kualitas khusus utawa dikarepake.


Alternating Current (A.C.):

Arus listrik sing terus mbalik arah, menehi bentuk gelombang plus lan minus kanthi interval tetep.


Tegangan Ganti: Voltase dikembangake ing resistensi utawa impedansi nalika arus bolak-balik mili.


Suhu sekitar:

Sembarang suhu sing kalebu ing wilayah tartamtu.


American Wire Gauge:

Standar sing digunakake kanggo nemtokake ukuran fisik konduktor sing ditemtokake dening area mil bunder. Biasane ditulis minangka AWG. Uga diarani pangukur kawat Brown lan Sharpe (B&S).


Ampacity:

Arus maksimum kawat utawa kabel terisolasi kanthi aman bisa dileksanakake tanpa ngluwihi watesan bahan jampel utawa jaket. (Padha karo Kapasitas Nggawa Saiki.)


Ampere:

Unit saiki. Siji ampere yaiku arus sing mili ing siji ohm resistensi kanthi potensial volt siji.


Anneal:

Kanggo ngalami panas kanthi adhem sabanjure. Annealing yaiku tumindak alusake logam kanthi panas supaya luwih fleksibel.


ANSI:

Institut Standar Nasional Amerika.


ANSI:

Institut Standar Nasional Amerika.


Apparatus Wire and Cable:

Kawat aparat minangka istilah umum sing digunakake kanggo njlentrehake pirang-pirang jinis kawat tartamtu kalebu kabel batere non-otomotif, kabel defroster, kabel tungku listrik, lan kabel pengapian tanda tabung gas. Uga kalebu ing judhul AWG ukuran 14 lan luwih abot iki yaiku kawat alat, kabel perlengkapan, kawat alat mesin, kawat timah motor lan trafo, pompa utawa kabel sumur, lan switchboard lan kabel kontrol. Asosiasi Pabrik Listrik Nasional negesake manawa kawat aparat yaiku

"kabel lan kabel terisolasi sing digunakake kanggo nyambung aparat listrik menyang sumber listrik, uga kalebu kabel lan kabel sing digunakake ing aparat kasebut."


Appliance Wire and Cable:

Materi kabel peralatan minangka klasifikasi Laboratorium Underwriter, Inc., sing nutupi kabel lan kabel terisolasi sing ditrapake kanggo kabel internal peralatan lan peralatan. Saben konstruksi memenuhi syarat sing digunakake ing aplikasi tartamtu.


Area of Conductor:

Ukuran penampang konduktor, diukur kanthi mil bunder, inci persegi, lsp.


Armor:

Jalinan utawa bungkus logam, biasane baja utawa aluminium, digunakake kanggo nglindhungi mekanik.


Armored Cable:

Kabel sing duwe tutup logam kanggo nglindhungi kerusakan mekanik. Uga konstruksi kabel tartamtu; Jinis AC sing ditetepake UL4 lan NEC & reg; Artikel 333.


ASA:

Asosiasi Standar Amerika, mantan jeneng ANSI.


ASME:

Masyarakat Insinyur Mekanik Amerika.


ASTM:

Masyarakat Pengujian lan Bahan Amerika.


AWG:

Singkatan kanggo American Wire Gauge.


AWM:

Sebutan kanggo bahan kabel alat.


Balanced Circuit:

Sirkuit sing diatur supaya voltase sing kesengsem ing saben konduktor saka pasangan kasebut padha gedhene, nanging kanthi polaritas sing beda karo lemah.


Bare Conductor:

Konduktor sing ora nutupi. Konduktor tanpa lapisan utawa klambi ing tembaga.


Bedding:

Lapisan bahan sing ditempelake ing kabel ing ngisor armouring.


Bending Radius:

Radiasi lengkungan manawa kabel bisa ditekuk kanthi aman tanpa ana efek sing ala.


Binder:

Pita utawa utas sing diluncurake kanthi spiral digunakake kanggo nyekel komponen kabel sing dipasang kanthi ngenteni operasi manufaktur sabanjure.


Branch Circuits:

Sirkuit individu disedhiyakake saka panel listrik sing luwih cilik dening konduktor terisolasi. Konduktor kasebut mbukak liwat saluran, saluran utawa lorong. Sirkuit individu kasebut kadang diarani sirkuit cabang. Konduktor bakal nyedhiyakake daya saka piranti arus pungkasan (sekring utawa pemutus sirkuit) nglindhungi momotan sing diwenehake. Sirkuit cabang umum nggunakake sumber daya menyang pirang-pirang outlet kanggo akeh lampu lan alat. Konduktor sirkuit cabang biasane # 14, # 12 utawa # 10 AWG.


Breakdown of Insulation:

Gagal jampel nyebabake aliran arus liwat insulasi. Bisa uga disebabake dening aplikasi voltase sing dhuwur banget utawa cacat utawa pembusukan.


Breakdown Voltage:

Voltase nalika jampel ing antarane rong konduktor rusak.


Building Wire:

Istilah umum sing digunakake kanggo produk kabel listrik lan listrik, 1000 volt utawa kurang.


Bunch Strand:

Jumlah untaian konduktor bengkong bebarengan ing siji arah kanthi dawa sing padha.


Buried Cable:

Kabel dipasang langsung ing bumi tanpa nggunakake saluran lemah. Uga diarani "kabel panguburan langsung."


Bus:

Konduktor sing dadi sambungan umum kanggo konduktor sing cocog karo rong utawa luwih sirkuit.