Warta Industri

FAQS babagan Kabel CPR

2021-03-15

1. Kepiye pengaruh CPR kanggo sampeyan?

2. Apa sing Diarani Badan?

3. Apa importir kudu entuk laporan klasifikasi paralel utawa sertifikat kanggo produk sing ditandhani ing merek dhewe?

4. Apa Pratelan Kinerja (DoP)?

5. Apa informasi sing bakal dinyatakake tandha CE?



1. Kepiye pengaruh CPR kanggo sampeyan?

(1) Yen sampeyan dadi distributor / grosir:


Sampeyan duwe sawetara kewajiban miturut CPR:

â € ¢ Sampeyan duwe peran penting ing kemampuan nglacak ing rantai pasokan lan kudu ngerti produk tartamtu sing wis sampeyan adol menyang pelanggan.


â € ¢ Sampeyan kudu mesthekake manawa produk kasebut tundhuk karo CPR, priksa manawa produk kasebut duwe DoP, ditandhani kanthi bener CE lan informasi kasedhiya kanggo pelanggan nalika adol lan nganti pirang-pirang taun sabanjure.


â € ¢ Sampeyan kudu njupuk langkah-langkah korektif yen perlu, lan kerja sama karo panjaluk apa wae saka pihak berwenang. Nalika distributor nyelehake produk ing pasar kanthi jeneng dagang dhewe, utawa ngowahi produk kanthi cara apa wae, distributor kasebut banjur dianggep dadi pabrikan.





(2) Yen sampeyan ngimpor: (ngimpor kabel saka njaba UE)

â € ¢ Yen importir masang kabel kanthi jeneng lan merek sampeyan dhewe, sampeyan bakal dadi produsen (gegayutan karo tandha CE lan arahan / peraturan EU) lan mula bakal duwe tanggung jawab sing padha karo pabrikan asli. Mula, importir kudu priksa manawa produk kasebut keluhan CPR lan kanthi label CE sing bener lan uga karo Deklarasi DoP.




â € ¢ Sampeyan kudu menehi tandha kabel kanthi rincian sampeyan dhewe. Yen ana pitakon, apa kabel kasebut nindakake standar sing cocog, tanggung jawab kasebut bakal diselehake karo importir.





(3) Yen sampeyan produsen:

Umume kewajiban anyar miturut CPR yaiku pabrike.

â € ¢ Sampeyan kudu nyedhiyani kabel sing mumpuni sing bisa memenuhi peraturan CPR.


â € ¢ Sampeyan kudu ngetokake dokumen DoP sing nyathet pabrikan, identifikasi kabel, sistem evaluasi sing digunakake, standar sing ditrapake, badan sertifikasi CPR lan kinerja produk.


â € ¢ Sampeyan kudu priksa manawa CE sing ditandhani ing kabel kasebut.





2. Apa sing Diarani Badan?

Badan sing diwenehi kabar minangka badan pihak katelu independen sing diakoni dening Uni Eropa. CPR kalebu telung jinis awak sing diwenehi notifikasi: badan sertifikasi produk, badan sertifikasi kontrol produksi pabrik lan laboratorium pengujian.





3. Apa importir kudu entuk laporan klasifikasi paralel utawa sertifikat kanggo produk sing ditandhani ing merek dhewe? 


(1) Yen kabel wis dites ing sistem AVCP 3 (produk Eca lan Dca), ora masalah manawa importir ora duwe dokumen kanthi jeneng dhewe - yen bisa nyathet manawa kabel kasebut wis diuji dening laboratorium pengujian sing dikabari, lan wis yakin manawa pabrike duwe sistem FPC sing cocog karo EN 50575 supaya karakteristik penting dijaga (kinerja sing tetep).

 


Yen importir duwe macem-macem pemasok kanggo jinis kabel sing diwenehake, dheweke kudu nambah sawetara tandha / kode supaya bisa ngenali pabrikan asline lan ngubungake menyang laporan klasifikasi sing pas. Ora ana syarat sintaks / jinis kode kanggo nggunakake â gumantung karo importir sing mutusake lan ngatur (tanggung jawab lengkap manawa prosedur pambiji sing ditrapake lan ditindakake, lan teknis sing dibutuhake file dokumentasi / teknis kasedhiya.


 

(2) Yen produk kasebut bakal dipasarake minangka Kelas Cca lan B2ca, dheweke kudu ngetutake sistem AVCP 1+, lan ing kasus iki, dheweke kudu duwe sertifikat produk (Sertifikat Kinerja Kinerja) sing diterbitake dening badan sing diwenehi kabar kanthi jenenge .

CCP iki luwih lanjut kalebu informasi babagan pabrik pabrik;





4. Apa Pratelan Kinerja (DoP)?


DoP kudu digawe dening pabrikan, sing banjur tanggung jawab kanggo cocog karo produk kanthi kinerja sing dipratelakake. Jinis produk kudu diidentifikasi nganggo kode idhentifikasi unik lan ditetepake gegayutan karo kelas kinerja (Euroclass) ing EN50575. Tandha CE bisa uga ora ditrapake kajaba kasedhiya DOP

Pranyatan kinerja kudu ditampilake

1. Pratelan nomer kinerja

2. Kode identifikasi unik kanggo jinis produk

3. Dienggo dienggo

4. Pabrikan

5. Wakil sing sah

6. Sistem / AVCP

7. Awak standar & Notifikasi sing harmoni

8. Dokumen Penilaian Eropa / Penilaian Teknis Eropa / Badan Penilaian Teknis / Badan sing wis dikabari

9. Kinerja sing dinyatakake





5. Apa informasi sing bakal dinyatakake tandha CE?


Label CE anyar kudu ditrapake ing kemasan kabel lan kudu ditampilake:


1. Nomer idhentifikasi awak pengujian

2. Jeneng lan alamat pabrikan

3. Kabel taun pisanan dipasang ing pasar

4. Nomer referensi DOP

5. Referensi euroclass sing diumumake

6. Standar produk Eropa

7. Pratelan kinerja euroclass

8. Kode identifikasi sing unik

9. Tujuan panggunaan produk


Iki minangka informasi luwih akeh tinimbang sing ditampilake ing akeh produk sing saiki kasedhiya ing pasar lan nggawe luwih angel adol kabel sub standar.

 



 

6. Apa standar standar lan metode tes utama?

Standar utama

       Aplikasi umum Kabel-Kabel EN 50575 Kabel, kontrol lan komunikasi ing karya konstruksi tundhuk reaksi karo sarat geni.

EN 13501-6 Klasifikasi geni produk konstruksi lan elemen bangunan-Bagean 6: Klasifikasi nggunakake data tes saka reaksi tes geni.

PD CLC / TS 50576 Kabel listrik - Aplikasi tes asil lengkap.

Metode tes

EN 50399

EN 60332-1-2

EN 61034-2

EN 60754-2ïngisi kabeh informasi sadurunge ing EN 50267-2-3ï¼ ‰
EN ISO 1716