Warta Industri

Telung Keuntungan Kawat Tembaga

2020-11-06







Tembaga minangka konduktor sing apik banget kanggo ngirim tenaga listrik lan kanggo kabel produksi. Iki digunakake ing pabrik kabel listrik amarga konduktivitas listrik lan termal sing dhuwur. Konduktivitas sing dhuwur lan resistivitas sing kurang penting nalika ngirim tenaga listrik.


tembaga duwe titik leleh luwih dhuwur tinimbang aluminium lan luwih angel kanggo ngatasi sirkuit cendhak. Uga kuwat lan kurang fleksibel amarga kepadatane dhuwur dibandhingake karo aluminium.


Ing ngisor iki ana telung kaluwihan kawat tembaga kanggo nggawe kabel sing luwih aman lan efektif:




Logam fleksibel:


Amarga tembaga minangka logam fleksibel, bisa digawe duwur tanpa rusak utawa ringkih. Fitur iki penting nalika njupuk kabel saka logam apa wae.




Toleransi Suhu Tinggi:


Kawat tembaga bisa tahan pangowahan terus-terusan ing suhu listrik tegangan tinggi, dadi luwih awet.




Konduktor Listrik sing Apik banget:


Kabel tembaga bisa nggawa arus listrik luwih saben diameter diameter kabel. Kabel iki nggunakake daya listrik luwih sithik nalika arus listrik nembus dibandhingake karo kabel liyane.