Warta Industri

Pratinjau industri kawat lan kabel ing jaman 5G

2020-10-19
5G, teknologi komunikasi generasi kaping lima, duwe kecepatan transmisi puncak teoritis 1GB saben 8 detik, sing luwih saka 10 kali luwih cepet tinimbang kacepetan transmisi jaringan 4G.

5G dadi istilah komunikasi sing paling populer saiki. Wutah lalu lintas sing eksplosif lan pangembangan komputasi awan sing cepet, data amba, Internet of Things lan industri liyane nyedhiyakake persyaratan sing luwih dhuwur kanggo kacepetan jaringan. Sanalika, uga duwe teknologi ing industri kawat lan kabel. Kemajuan, upgrade produk, lan uga cara manajemen ngasilake pangowahan sing jero.

5G ora mung nggawa pangowahan teknologi, nanging uga skala pasar sing gedhe. Diperkirakan ing taun 2020, skala stasiun basis negaraku mung bakal tekan pasar 100 milyar yuan. Sawise mlebu taun 2019, skala pasar 5G bakal terus berkembang.

Kanthi implementasi "One Belt, One Road" lan strategi liyane, nalika jaringan kasebut ningkatake pangembangan elektronik kanthi cepet, uga promosi industri serat lan kabel optik negaraku, lan tekane 5G nggawa ide anyar kanggo produk serat lan kabel optik kanthi kapasitas transmisi luwih gedhe. Panjaluk serat lan kabel optik uga nggawa kesempatan lan tantangan anyar kanggo industri serat lan kabel optik mbesuk. Analis senior CRU Ms. Pan Yuya duwe pangerten unik babagan pangembangan mbesuk serat optik lan perusahaan kabel. Dheweke yakin manawa mbesuk, intelijen bakal dadi tren, lan pabrik cerdas bakal dadi arah pangembangan perusahaan serat lan kabel optik. Kacepetan transmisi bakal dadi syarat sing paling penting kanggo kabel serat optik ing tembe mburine, sing uga bakal ningkatake munculnya produk serat optik anyar, lan kerugian ultra-kurang, serat optik kapasitas transmisi sing gedhe banget lan serat optik khusus bakal dadi " Sayang "pasar mbesuk.

Tekane 5G nyedhiyakake syarat anyar kanggo industri kawat lan kabel.

Wis suwe, industri manufaktur kawat lan kabel wis berkembang banget lan akeh. Kapasitas produksi kabel lan kabel sakabehe akeh banget, kualitas produk sakabehe ora dhuwur, permintaan pasar saya ringkih, persaingan saya intensif, lan biayane akeh. Tingkat pemanfaatan peralatan produksi kawat lan kabel umume umume kurang saka 40%. Yen pangembangan iki terus, bakal angel cocog karo kacepetan pangembangan 5G.

Kabel optik bisa ngirim bandwidth sing luwih dhuwur, dadi konfigurasi sing penting banget kanggo kacepetan proses produk jaringan 5G mbesuk. Kanggo nggayuh pembangunan kanthi cepet, perangkat keras sing dibutuhake uga dibutuhake. Kesulitan sing bakal dirampungake ing mbesuk luwih kanggo nambah kacepetan proses lan kapadhetan, nalika nyuda wektu tundha, ngonsumsi kurang energi, ngasilake panas lan masalah teknis liyane.

Konstruksi 5G nyebabake akeh permintaan serat optik multi-mode lan modul optik, uga panjaluk produk kabel optoelektronik sing gegandhengan. Ing pambangunan pusat data, panjaluk kanggo sawetara produk kabel kabel optoelektronik bakal saya tambah. Produk kayata kabel optik pita, kabel optik aktif (SFP, konektor QSFP + kabel optik), lan kabel DAC (Twinax) transmisi sinyal diferensial sing bisa dipasang kanthi kabel kepadatan tinggi kabeh bakal duwe pasar sing apik didhukung dening pambangunan Expansion pusat data 5G kapasitas

Tekane jaringan 5G nyedhiyakake papan pangembangan sing luwih jembar kanggo kabel lan konektor generasi anyar. Ekspansi skala 4G + 5G kanthi skala gedhe bakal diwiwiti kanthi komersial ing taun 2019, lan panggunaan komersial skala 5G ing taun 2020 bakal nyedhiyakake kebutuhan sing luwih dhuwur kanggo produk kabel, kayata konten teknis, kondisi sing ditrapake, lan nilai tambah kabel . Miturut rencana nasional kanggo bidang aplikasi utama kawat lan listrik kabel-listrik (energi anyar, jaringan pintar), transit kereta api, aeroangkasa, teknik laut, lan liya-liyane, masa depan industri kawat lan kabel negara saya janjeni, lan tren upgrade produk industri wis ketok. Diarepake bakal 2024 Skala panjaluk industri taunan dikarepake luwih saka 2 triliun yuan, lan berkah 5G bakal nambah kapasitas produksi industri.

Tekane 5G kanggo ngrangsang pangembangan industri kabel lan kabel global. Iki tegese yen sampeyan pengin nggunakake kabel lan kabel luwih apik kanggo industri khusus, konten teknis, kondisi sing ditrapake, lan nilai tambah kabel bakal luwih dhuwur tinimbang aplikasi industri biasa, yaiku perbaikan kualitas kabel lan kabel uga pangembangan jaringan 5G Salah sawijining tombol.

Era Internet 5G bakal teka. "Kapadhetan stasiun basa 5G + jaringan serat optik fronthaul" bakal mbukak papan tuwuh anyar kanggo serat optik. Ing lingkungan investasi sing luwih cepet ing 5G dening operator global, uga mbutuhake upgrade teknis lan pangembangan produk ing industri serat lan kabel optik. Pembaruan

Saiki, 5G dadi titik panas ing industri kasebut, lan uga dadi faktor pendorong penting kanggo pengembangan industri kabel optoelektronik. Jaringan 5G berkembang ing arah diversifikasi jaringan, broadbandisasi, integrasi lan intelijen. Kanthi popularitas macem-macem terminal cerdas, lalu lintas data seluler bakal njeblug ing taun 2020 lan liya-liyane. Ing mbesuk, produk kabel optoelektronik sing bisa duweni peran penting ing pambangunan pasang 5G bakal entuk papan pangembangan pasar sing luwih jembar. Mula, kanggo ekologi pangembangan industri kawat lan kabel saiki, kudu ngetutake jaman, njupuk kesempatan, nindakake kerja keras, lan ngrancang mbesuk.