FAQS Teknis

Apa sampeyan ngerti babagan Ukuran Konduktor?

2020-09-21

Ing Amerika Serikat, konduktor sing luwih cilik diukur nggunakake American Wire Gauge (AWG). Kanthi sistem pangukur, jumlah sing luwih dhuwur, kabel bakal luwih cilik. Kanggo kabel sing luwih gedhe, digunakake mils bunder. Ukuran MCM, uga diarani kcmil (mil bunder-kilo), kanggo kabel sing luwih gedhe. Siji MCM padha karo sewu mil bunder.

 

Kanggo Inggris lan Kanada, sistem sing diarani British Standard Wire Gauge (SWG) minangka sistem pangukuran pilihan. Ing negara-negara internasional liyane, konduktor diukur nggunakake penampang, sing diwenehake ing milimeter persegi.

 

AWG - Ing sistem American Wire Gauge, kawat 36 AWG duweni diameter 0,0050â €. Kawat 1000 (4/0), diameteripun .4600â €. Antarane uga ana 39 ukuran ukuran. Sanajan kayane kaya sistem sing aneh, dirancang supaya area kawat kira-kira tikel tikel kanggo saben telung langkah ing skala pangukur.