FAQS Teknis

Apa RoHS?

2020-09-21

RoHS minangka arahan saka Parlemen Eropa lan Dewan Uni Eropa sing tujuane nyuda panggunaan zat berbahaya tartamtu sing umume digunakake ing peralatan listrik lan elektronik (EEE). Undhang-undhang UE mbatesi panggunaan zat mbebayani ing peralatan listrik lan elektronik lan ningkatake koleksi lan daur ulang peralatan kasebut, supaya konsumen bisa mbalekake sampah EEE bekas kanthi gratis. Undhang-undhang kasebut uga mbutuhake bahan-bahan mbebayani tartamtu (logam abot kayata timah, merkuri, cadmium, lan kromium hexavalen lan retardan semangat kayata biphenyls polybrominated (PBB) utawa ether diphenyl polybrominated (PBDE)) supaya bisa diganti karo alternatif sing luwih aman.