Warta Industri

Rega tembaga saya dhuwur. Mangkene sawetara sebab.

2021-02-28



Rega tembaga tetep lancar, saiki mundhak paling dhuwur wiwit September 2011, nyedhaki RMB70.000 / t. Ing tanggal 22 Februari, rega tembaga $ 4,1155 saben pon. ($ 9,073,13 saben ton)


Iki sawetara sebab sing bisa:


(1.ï¼ ‰ Investor ing komoditas ngarepake kenaikan permintaan infrastruktur lan proyek konstruksi ing ekonomi pasca pandemi.


Investor uga nambah tembaga kanthi taruhan sing dikarepake bakal mundhak ing taun-taun mbesuk, amarga pamrentah ing saindenging jagad ngeculake program stimulus sadurunge sing nargetake energi terbarukan lan kendaraan listrik, sing mbutuhake akeh logam.

Saka kabeh logam sing digunakake ing generasi, transmisi, panyimpenan, lan konsumsi, tembaga tetep dadi denominator umum, generasi listrik, infrastruktur transmisi, panyimpenan energi, lan konsumsi kabeh mbutuhake tembaga. Logam dasar digunakake ing akeh bahan konstruksi, kalebu kabel listrik. Uptick didhukung dening optimisme jangka cendhak lan dawa kanggo komoditas kasebut amarga kekarepan permintaan lan alangan pasokan sing kuat.

Kanthi mbukak maneh ekonomi AS ing cakrawala lan rencana kanggo nandur modal akeh banget kanggo infrastruktur, uga pemulihan ekonomi China sing isih ana, ana alesan manawa permintaan tembaga bakal tetep dhuwur.

China minangka potongan teka-teki sing penting kanggo rega tembaga amarga konsumen saka logam kasebut. Panjaluk dhuwur banget nganti ana persediaan sing paling murah sajrone meh 10 taun, miturut analis komoditas ing BCA Research.








(2.ï¼ ‰ Pasar fisik saya cepet.


Pengaruh pandemi virus corona ing rantai pasokan global lan logistik nyebabake pasokan logam saben taun luwih ketat. Ing babagan pasokan tembaga, rong aspek sing uga ngalang-alangi pasokan yaiku tingkat sing murah lan celengan sing luwih jero uga napsu pasar lan kasedhiyan proyek.

Ing sawetara area pasar tembaga fisik, kondhisi pasokan paling angel ing taun-taun iki lan bisa uga tekanan luwih akeh nalika peleburan ing China paling dhuwur, China entuk wates laba kanggo ngolah bijih dadi logam murni. Biaya perawatan tembaga, minangka indikator panyulingan wates, regane $ 45,50 siji ton, paling murah wiwit taun 2012.

Chili lan Peru minangka pemasok utama bahan semi-olahan peleburan tembaga Cina. Pasokan sing sempit bisa uga amarga kesulitan port lan kesulitan logistik, lan uga ombak ing Chili.


(3.ï¼ ‰ Pangarep-arep yen jaman inflasi sing kurang ing taun-taun utama ing ekonomi utama bisa uga bakal entek.


Analis BofA mikir yen rega bisa mundhak luwih saka $ 4,54 - ing sawetara tahap