Warta Industri

Apa kabel CPR?

2021-03-15


Apa CPR (cableï¼ ‰?

                                                                                                                   

CPR minangka Peraturan Produk Konstruksi.

Miturut peraturan kasebut, CPR kanggo produk kabel (instalasi tetep) minangka persyaratan hukum wiwit tanggal 1 Juli 2017.



Wiwit tanggal 1 Juli 2013, miturut Peraturan Produk Konstruksi 2011 (CPR), wajib dadi pabrikan kanggo ngetrapake CE kanggo salah sawijining produk sing ditutupi standar Eropa (hEN) utawa Penilaian Teknis Eropa (ETA) sing cocog.

CPR dibangun adhedhasar CPD lan tujuane kanggo ngrampungake hambatan teknis kanggo perdagangan produk konstruksi ing Wilayah Ekonomi Eropa (EEA). Kanggo nggayuh iki, CPR nyedhiyakake papat unsur utama:


1. Sistem spesifikasi teknis sing selaras
2. Sistem penilaian kesesuaian sing disepakati kanggo saben kulawarga produk
3. Kerangka badan sing diwenehi notifikasi
4. CE menehi produk


CPR selaras karo metode penilaian lan teset, sarana deklarasi kinerja produk lan sistem penilaian kesesuaian produk konstruksi, nanging dudu peraturan bangunan nasional. Pilihan saka nilai sing dibutuhake kanggo panggunaan sing dituju tartamtu ditrapake kanggo regulator lan perusahaan swasta / swasta ing tingkat nasional. Nanging, nilai sing dibutuhake kudu ditulis kanthi cara sing konsisten (basa teknis) kaya sing digunakake ing spesifikasi teknis sing dirusak.


Produk konstruksi kudu nyukupi pitung syarat dhasar kanggo karya konstruksi. Tutup iki:


1. resistensi mekanik lan stabilitas
2. Keamanan yen ana geni
3. Kebersihan, kesehatan lan lingkungan
4. Keamanan lan aksesibilitas sing digunakake
5. Perlindhungan saka gangguan
6. Ekonomi energi lan retensi panas
7. Panganggone sumber daya alam sing berkelanjutan.



Kabel melu langsung ing iki, amarga minangka bagean penting kanggo safety yen ana geni. Kabeh kabel sing dipasang ing permanen ing bangunan, apa kabel listrik utawa kabel data, voltase apa wae lan kanthi jenis konduktor serat optik utawa logam, kudu diklasifikasikake miturut kelas lingkungan instalasi.



Ing CPR, Kabel diklasifikasikake dadi 7 kelas reaksi geni, Aca, B1ca, B2ca, Cca, Dca, Eca lan Fca. Kriteria klasifikasi utama yaiku nyebarke geni lan ngeculake panas.

Ing ndhuwur iki, ditemtokake 3 kritéria tambahan: produksi asap, tetesan / partikel, lan keasaman gas pembakaran.


Kelas CPR saka A nganti F, ing endi A tegese produk kasebut ora bisa diobong lan F ing endi ciri kinerja geni ora bisa ditemtokake. Ing klasifikasi kelas B, C, D, lan E anyar iki biasane digunakake kanggo kabel.

Yen sampeyan butuh kabel kanthi kinerja geni sing luwih apik, sampeyan kudu milih jinis kabel ing Euroclass B2ca, Cca, Dca utawa Eca.




Pambiji lan Verifikasi Konstanta Produksi (AVCPï¼ ‰


Kanggo mesthekake yen pabrikan nyedhiyakake produk konstruksi sing cocog karo CPR ing pasar lan terus nindakake, kita kudu miturut CPR ngetrapake proses kualitas sing penting: iki AVCP utawa Penilaian lan Verifikasi Konstensi Kinerja.


Kanggo kabel, telung sistem AVCP tetep disimpen: Sistem 1+, Sistem 3 lan Sistem 4. Sistem 1+ lan 3 nyebabake implikasi kontrol pihak kaping 3 kanthi sing diarani "Notified Body".




Sistem AVCP saben Euroclass

Euroclass

AVCP

Aca

Sistem 1+

B1

B2

C

D

Sistem 3

E

F

Sistem 4




Kajaba iku, ana kritéria tambahan sing netepake persyaratane jumlah asap sing diasilake, tibane tetesan lan partikel sing diobong sajrone pembakaran, lan isi asam utawa keracunan sing digawe.



Euroclass

(ca)

Utama

Klasifikasi

Kinerja Tambahan Diumumake

Sistem Pambiji lan Badan Notifikasi utawa Tes sing Dilaporake

Aca

EN ISO 1716

Panas banget saka pembakaran


Sistem 1+

pengujian tipe awal lan audit inspeksi awal (IIA) lan audit pengawasan terus (CSA) kontrol produksi pabrik (FPC) dening pihak pihak sing ngandhani

B1ca

EN 50399

Rilis panas

Nyebar geni

EN 60332-1-2

Penyebaran semangat

Produksi asap

(s1a, s1b, s2, s3)

EN 50399 / EN 61034-2

Asam

(a1, a2, a3)

EN 60754-2

Tetesan irung

(d0, d1, d2)

EN 50399

B2ca

Cca

Dca

Sistem 3

tes tipe awal dening pihak kaping 3

laboratorium pengujian sing dikabari;

FPC dening pabrikan

Eca

EN 60332-1-2

Penyebaran semangat


Fca



Sistem 4

initial type testing and FPC dening pabrikan




Euroclass

(ca)

 EN ISO 1716 (Panas banget saka pembakaran)

 EN 50399 (Rilis panas

Nyebar geni)

EN 60332-1-2

(Penyebaran semangat)

 EN 61034-2 (Produksi asap)


 EN 60754-2 (Asam)

Aca

x





B1ca


x

x

#

#

B2ca


x

x

#

#

Cca


x

x

#

#

Dca


x

x

#

#

Eca



x



Fca

Ora liwati bakal ing bagean iki

x

kudu kliwat





#

Kriteria tambahan








DoP: Pratelan Kinerja


Aturan kasebut negesake manawa ora ana produk sing bisa dilebokake ing pasar kajaba pabrike nggawe Deklarasi Kinerja (DoP), ditandhani CE lan konsistensi kinerja wis ditaksir lan diverifikasi. Pratelan Kinerja (DoP) wajib kanggo kabeh produk sing ditutupi standar sing selaras, lan pabrikan duwe tanggung jawab tumrap kinerja sing dipratelakake babagan panggunaan sing dienggo, karakteristik penting sing ana gandhengane lan kinerja paling ora salah sawijining ciri penting. Produsen uga duwe kewajiban ngasilake jaminan kemampuan nglacak produk yen ditarik saka pasar yen dianggep ora bisa memenuhi spesifikasi sing ditemtokake ing tandha CE.



PEMASARAN CE


CPR dhewe ora nemtokake syarat kinerja produk. Iki tetep dadi tanggung jawab pejabat keamanan kebakaran nasional. CPR ora ngenalake deklarasi kinerja sing padha (DoP) bebarengan karo tandha CE sing ditrapake ing produk utawa kemasan kasebut.